неделя, 1 септември 2013 г.

Крем супа от тиквички и картофи... с крема сирене и крутони...мммм



Необходими продукти:


  • 2 тиквички;
  • 2 картофа;
  • 2 моркова;
  • 1 глава лук;
  • 1 пакет крема сирене (125гр.);
  • 1 с.л. олио;
  • сол; 
  • мащерка;
  • черен пипер;
За крутоните:
  • сух хляб;
  • 2-3 с.л. зехтин;
  • 1 скилидка чесън;
  • мащерка;
  • шарена сол;

Начин на приготвяне:

      Обелете и нарежете зеленчуците. Няма значение каква ще е формата им, защото после ще се пасират, но внимавайте да са еднаква големина, за да се сварят за приблизително еднкаво време. Аз ги режа на по-дребни кубчета, защото така се сварят за по-кратко време. В тенджера сипете нарязаните тиквички, картофи, моркови и лук и долейте до горе с вода. Оставете да се вари на среден огън до омекване на зеленчуците. След това добавете 1 с.л. олио, сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставете супата да се охлади. Към охладената супа добавете 1 пакетче крема сирене и пасирайте много добре. Така вашата крем супа е готова :)
 
   Продължаваме с крутоните. За тях ви е необходим сух хляб. Няма значение какъв хляб използвате. Аз използвах черен хляб, защото у нас се купува само такъв. Обелете скилидка чесън и с нея натрийте обилно филиите хляб. Това ще придаде на крутоните невероятен чеснов аромат. След това нарежете филиите хляб на кубчета и ги сипете в малка тавичка. Прибавете 2-3 с.л. зехтин, мащерка и шарена сол и разбъркайте всичко с ръце. Печете крутоните във фурна, загрята до 200 градуса за не повече от 10 минути. 

ДОБЪР АПЕТИТ :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар