Необходими продукти:
- 2 тиквички;
- 2 картофа;
- 2 моркова;
- 1 глава лук;
- 1 пакет крема сирене (125гр.);
- 1 с.л. олио;
- сол;
- мащерка;
- черен пипер;
За крутоните:
- сух хляб;
- 2-3 с.л. зехтин;
- 1 скилидка чесън;
- мащерка;
- шарена сол;
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете зеленчуците. Няма значение каква ще е формата им, защото после ще се пасират, но внимавайте да са еднаква големина, за да се сварят за приблизително еднкаво време. Аз ги режа на по-дребни кубчета, защото така се сварят за по-кратко време. В тенджера сипете нарязаните тиквички, картофи, моркови и лук и долейте до горе с вода. Оставете да се вари на среден огън до омекване на зеленчуците. След това добавете 1 с.л. олио, сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставете супата да се охлади. Към охладената супа добавете 1 пакетче крема сирене и пасирайте много добре. Така вашата крем супа е готова :)
Продължаваме с крутоните. За тях ви е необходим сух хляб. Няма значение какъв хляб използвате. Аз използвах черен хляб, защото у нас се купува само такъв. Обелете скилидка чесън и с нея натрийте обилно филиите хляб. Това ще придаде на крутоните невероятен чеснов аромат. След това нарежете филиите хляб на кубчета и ги сипете в малка тавичка. Прибавете 2-3 с.л. зехтин, мащерка и шарена сол и разбъркайте всичко с ръце. Печете крутоните във фурна, загрята до 200 градуса за не повече от 10 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар