петък, 20 септември 2013 г.

Лесна рецепта за Тирамису



    Питате се какво правят три жени сами у дома ли??? Ами, ето това! Това правим аз, сестра ми и мама, когато сме заедно... Чудим се какъв сладкиш да си приготвим набързо... и още по-бързо да изядем :) Тогава слизаме до магазина, който е точно под нас, купуваме си необходимите продукти и след няма и 30 минути вече имаме Тирамису :) И след още 30 минути вече няма Тирамису :)))

Нека да ви покажа как да си го приготвите и вие...

Необходими продукти:


  • 1 кутия крем Тирамису на Dr. Oetker - преди години трудно се намираше, но сега вече е лесно достъпен;
  • 1 пакет суха сметана бяла;
  • 200 мл. студено мляко;
  • 1 кутия готови блатове за торта;
  • 2 с.л. нес кафе;
  • какао за поръсване;

Начин на приготвяне:

Пригответе крема според указанията на опаковката, т.е. в купа изсипете кремът Тирамису, сухата сметана и студеното мляко. Разбийте с миксер за около 3-4 минути и кремът ви е готов.


Пригответе нес кафе с 300 мл. топла вода и 2 с.л. нес кафе. 


Вече всички продукти са готови и преминаваме към сглобяването на сладкиша. В подходящ поднос поставете първия блат. С помощта на лъжица сиропирайте с 1/3 от нес кафето.



Намажете с част от крема 




Продължете по същия начин и с останали два блата - сиропирайте и намажете с крем.
Оставете малко повече крем за най-отгоре. 





След като оформите сладкиша остава единствено да поръсите обилно с какао. За целта използвайте цедка, с помощта на която ще разпределите какото равномерно по цялата повърхност.


Нарежете сладкиша така както на вас ви харесва. Аз предпочитам да е на триъгълни парчета. 


По принцип тук е момента да оставите сладкиша да престои в хладилника за няколко часа. Но... при нас не става точно така :) 




БОН АПЕТИ :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар