четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Баница със спанак и сирене


За тази толкова вкусна баница са ви неоходими следните продукти:


  • 1 пакет готови кори - 500 гр.
  • спанак - 500 гр.
  • сирене - 300 гр.
  • 1 глава лук
  • 1 кофичка кисело мляко - 400 гр.
  • 3 яйца
  • олио
  • 1 с.л. масло
     Започваме с приготвянето на плънката. В малко олио задушете нарязания на ситно лук. След това добавете спанака. Няма значение дали спанакът е пресен или замразен. И в двата случая трябва да се задуши с лука много добре, докато се изпари цялата вода. След като спанакът се поохлади добавете натрошеното сирене и разбъркайте добре. В друга купа с помощта на тел разбъркайте три яйца и една кофичка кисело мляко. Така плъката за баницата е готова. 

    Намажете тавата с олио и започнете да редите баницата. Разпеделяйте от плънката и от сместа с яйца и кисело мляко през две или три кори в зависимост от броя на корите. И така докато свършат всички кори. Разрежете баницата на желаните от вас парчета. Разтопете 1 с.л. масло и сипете върху баница, така че да се разпредели равномерно.

     Печете баницата на предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

     Една невероятна неделна закуска :) Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар