неделя, 20 октомври 2013 г.

Зелена салата с ориенталски привкус



      

       Рецептата за тази салата е взаимствана от холандския готвач Рудолф Ван Веен. Вчера докато гледах любими си канал 24 Kitchen, той приготви тази невероятна рецепта. Не си спомням Рудолф да е казвал името на салатата, но аз я нарекох така, поради нахута. Една толкова вкусна и толкова хранитена салата. Как не съм се сетила по-рано?
          

Необходими продукти:
  • една малка консерва нахут;
  • една краставица;
  • един домат;
  • една  глава червен лук;
  • свежи листа зелена салата;
  • сока на половин лимон;
  • зехтин;
  • сол;
Начин на приготвяне:
  • Нарежете на полукръгове краставицата, домата и червения лук;
  • Измийте и изцедете нахута;
  • Накъсайте с ръце зелената салата;
  • Смесете всички продукти и разбъркайте;
P.S.   Рудолф отдели семките на краставицата, но аз не смятам, че това е нужно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар