Необходими продукти:
- 1 кг. пилешки крилца;
- 2 с.л. кис. мляко;
- 1 с.л. пиперково пюре;
- 2-3 скилидки чесън;
- 2 с.л. олио;
- мащерка;
- черен пипер;
- сол;
Накълцайте скилидките чесън на дребно. Може да изполвате и сух чесън, но винаги пресния е за предпочитане. След това смесете всички продукти в купа и маринатата е готова.
Изсипете маринатата върху крилцата и натрийте с ръка.
Оставете крилцата да престоят няколко часа в хладилника. Колкото повече престоят толкова по вкусни ще са крилцата. Аз ги приготвям от сутринта и ги пека чак вечерта. Подредете крилцата в тавичка и ги печете на 220 градуса за около 35-40 минути.
За гарнитура ви препоръчвам вкусна и хрупкава салата броколи. Рецептата може да намерите тук http://beyoglukitchen.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8
Мммм толкова вкусно...
Няма коментари:
Публикуване на коментар