неделя, 6 октомври 2013 г.

Мариновани пилешки крилца на фурна

Необходими продукти:


  •  1 кг. пилешки крилца;
за маринатата:
  • 2 с.л. кис. мляко;
  • 1 с.л. пиперково пюре;
  • 2-3 скилидки чесън;
  • 2 с.л. олио;
  • мащерка;
  • черен пипер;
  • сол;
Начин на приговяне:

 Накълцайте скилидките чесън на дребно. Може да изполвате и сух чесън, но винаги пресния е за предпочитане. След това смесете всички продукти в купа и маринатата е готова. 


Изсипете маринатата върху крилцата и натрийте с ръка.


Оставете крилцата да престоят няколко часа в хладилника. Колкото повече престоят толкова по вкусни ще са крилцата. Аз ги приготвям от сутринта и ги пека чак вечерта. Подредете крилцата в тавичка и ги печете на 220 градуса за около 35-40 минути. 


За гарнитура ви препоръчвам вкусна и хрупкава салата броколи. Рецептата може да намерите тук http://beyoglukitchen.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8

Мммм толкова вкусно...

Няма коментари:

Публикуване на коментар