неделя, 6 октомври 2013 г.

Mercimekli bulgur pilav - Пилаф от булгур и леща



     Приготвих това ястие за първи път, но съм много доволна от резултата. Приготвих го след гостуването ни в лелята на моя съпруга. Тя беше приготвила този пилаф и съпругът беше много щастлив. И чак сега аз разбрах, че това е едно от любимите му ястия. Естествено вече ще го приготвям много често, защото любовта на мъжа миналавала през стомаха му... хиихихихих

Необходими продукти:

  

1 чаша едър булгур;
1/2 чаша леща;
1 глава лук;
1 с.л. масло;
1 пилешки бульон;
2 чаши вода;
черен пипер;
сол;

Начин на приготвяне:

1. Сварете лещата в тенджера пълна с вода. Внимавайте да не преварите лещата,за да не стане на каша. Дори може да я оставите малко твърда, защото после ще се готви и с булгура. Не мога да ви кажа точно време за варене на лещата, защото всеки сорт е различен и му е необходимо различно време. След като сварите лещата я изцедете много добре.




2. В тенджера разтопете маслото. Добававете накълцания на дребо лук и задушете до омекване. 


3. Добавете булгура и запържете за 1-2 минутки, след което сипете 2 чаши хладка вода.



4. Добавете лещата и разбъркайте добре. Сложете капака и оставете да къкри на тих огън за 15 минути.



5. След като свалите тенджерата от котлона, оставете със затворен капак за още 15 минути. През това време бугура ще продължи да набъбва от парата.




Няма коментари:

Публикуване на коментар