Колкото и нескромно да звучи, смело мога да кажа, че няма човек, който да не е харесал тези кюфтенца. Изключитено вкусно предястие, което може да поднесете на своите гости във всеки сезон. И всички ще поискат от вас рецептата...
Необходими продукти:
- 2 чаши червена леща;
- 1 чаша дребен булгур;
- 4 чаши вода;
- 1 глава лук;
- 2-3 с.л. олио;
- 1 с.л. пиперково пюре или лютеница;
- 1 връзка магданоз;
- 1 връзка зелен лук;
- 1 ч.л. лют червен пипер;
- 1 ч.л. кимион;
- сол;
- 1 лимон;
- зелена салата;
Начин на приготвяне:
1. Сварете червената леща в 4 чаши вода. Не слагайте капака на тенджерерата, защото кипва. Червената леща се вари за по-кратко време от зелената. Ще разбете кога е готова, защото става на каша.
2. Свалете лещата от котлона и прибавете дребния булгур. Разбъркайте добре и сложете капака на тенджерата. Оставете така за 30 мин., за да набъбне булгурът.
3. Нарежете глава кромид лук на ситно и го задушете в олио. Към готовата смес от лещата и булгура добавете задушения лук, пиперково пюре, чевен пипер, кимион и сол. Омесете всичко с ръци до получаване на гладка смес.
4. Нарежете на ситно магданоза и зеления лук и ги прибавете към сместа.
5. Оформете продълговати кюфтенца и ги поднесете със свежи листа зелена салата и лимон. Ще изненадате приятно вашите гости с тази рецепта!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Рецептата изглежда лесна,но не разбрах накрая печат ли се или се пържат?
ОтговорИзтриванеNito se parjat, nito se pekat. Oformiat se i se podnasyat
Изтриване