Необходими продукти:
- 1/2 консерва домати;
- 3 с.л. олио;
- 2 с.л. брашно;
- 4 чаши вода;
- 4 с.л. пр. мляко;
- сол;
- черен пипер;
- малко босилек;
- кашкавал;
Аз използвах консерва, защото е домашна, приготвена от мама :) Но вие може да използвате и пресни домати. 4-5 настъргани домата ще са ви напълно достатъчни.
Начин на приготвяне:
2. Бъркайте бързо, за да не остане брашното на буци.
3. Изсипете доматите и продължете да бъркате.
4.Добавете подправките и прясното мляко и оставете да се вари на тих огън до сгъстяване, т.е. за около 15 минути. Не забравяйте да бъркате. След като супата е готова я пасирайте.
5. Сервирайте с малко настърган кашкавал. Аз ви препоръчвам и филия препечен хляб, натрита с чесън, зехтин и босилек...
Няма коментари:
Публикуване на коментар