Кога да си приготвим тази салата, ако не сега, точно в сезона им. Толкова вкусна, толкова хрупкава, толкова витаминозна салата. Естествено, че може да си я приготвяме със замразени броколи по всяко време на годината. Но пресни съдържат много повече витамини. За това винаги, когато видите пресни броколи - КУПУВАЙТЕ.
Необходими продукти:
- 1 глава броколи;
- 1 голям морков;
- 1 средна краставица;
- сокът на един лимон;
- зехтин;
- сол;
Начин на приготвяне:
Измийте много добре броколито и го разделете на малки парчета. Бланширайте го за не повече от 5 минути, защото в противен случай ще загубим всички витамини. След това веднага го сложете в купа със студена вода. По този начин броколито ще запази великолепния си зелен цвят. Изцедете много добре броколито и го сипете в подходяща купа. Нарежете краставицата и моркова на жулиени, т.е. на тънки ивици.
Добавете и тях в купата. Остава само дресингът. За целта смесете сока на един лимон с няколко лъжици хубав зехтин и малко сол. Сипете към зеленчуците и разбъркайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар