Необходими продукти:
- цяло пиле;
- 1 ч. ориз;
- 250 гр. гъби;
- 1 лук;
- розмарин;
- черен пипер;
- сол;
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте пилето. Подсушете го добре с кухненска кърпа. Големината на пилето си изберете вие. Моето е по-малко, понеже сме само двама, но вие може да си купите по-голямо пиле.
Преминаваме към приготвянето на плънката. Предварително измийте и подсушете ориза. Нарежете лука на ситно, а гъбите на по-едро, тъй като те се свиват по време на готвене.
Задушете лука в олио. Като поомекне лука добавете и гъбите.
Най-накрая добавете ориза и продължете да пържите, докато ориза стане прозрачен. Добавете една чаша топла вода, сол и черен пипер. Сложете капак и оставете да къкри на бавен огън, докато свърши водата.
Натрийте пилето със сол и розмарин. Внимавайте с количеството на розмарина, защото той има много наситен аромат. С помощта на лъжица напълнете пилето с плънката. Остатъка от плънката сипете в тавата. Затворете пилето с помощта на дървени шишчета. На мен така ми е по-лесно. Естествено, ако желаете вие може и да го зашиете. Сложете фолио и печете на 200 градуса за около 40 минути. След това махнете фолиото, за да хване хрупкава коричка и печете до готовност.
Best Online Casinos 2021 - AprCasino
ОтговорИзтриванеLooking for the best online casinos? Check out our list of casinos and sites that offer the best bonuses and offers. Learn how you 카지노 안전 사이트 can 🎁 #1 Casino App: LeoVegas💸 Popular Game: Slots