неделя, 4 август 2013 г.

Пълнени пиперки с яйца и сирене и доматен сос

      И едно не турско ястие... Пълнени пиперки с яйце и сирене и доматен сос. Защо казвам, че не е турско ли? Защото, когато за пръв път ги сготвих, съпругът ми беше очарован. Каза, че за пръв път яде това ястие. Как може? На на нас мама ни готвеше цяло лято тази манджичка и колко хляб изяждахме само... Сега аз също често готвя това лятно ястие. За съжаление обаче днес не мога да си позволя толкова много хляб :)



Необходими продукти:

  • зелени пиперки за пълнене - 8-10 броя;
  • сирене - около 400гр. ;
  • 5 яйца;
  • магданоз - половин връзка;
  • домати - 1кг.;
  • олио;
  • сол ;
  • захар;
  • брашно;

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбийте яйцата с тел. Към тях прибавете натрошеното сирене и накълцан на дребно магданоз.
  2. Напълнете пиперките с получената смес. Не ги пълнете догоре, за да не изтече плънката.
  3. След като напълните всички пиперки ги подрете в тава.
  4. Сложете малко вода в тавата, а върху пиперките капнете малко олио, за да се запекат по-добре.
  5. Печете във фурната на около 200 градуса. Когато пиперките се запекат от едната страна, ги обърнете, за да се запекат от всички страни.
  6. Сега е време за доматения сос. Настържете доматите с помощта на ренде в подходяща тенджера. 
  7. Оставете доматения сос да ври на бавен огън. Добавете щипка захар и сол на вкус.
  8. Когато сосът се посгъсти малко, разтворете 1 к.л. брашно в малко вода и прибавете към соса като постоянно бъркате. Брашното ще придаде плътност на соса и той ще стане по-вкусен.
  9. Когато всичко е готово, изсипете соса върху пиперките и това е всичко...



ДОБЪР АПЕТИТ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар