събота, 31 август 2013 г.

Şeftalili kek - Кейк с праскови



Този кейт е много подходящ за летния сезон, когато има голямо разнообразие от пресни плодове. Август е, ето защо аз избрах праскови. Но съвсем спокойно може да се приготви и с череши, вишни или каквото на вас ви харесва.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  •  

  • 1 ч.ч. брашно;
  •  3 яйца;
  • 1/4 ч.ч. олио;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1 пакетче бакпулвер;
  • 4 праскови;

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете прасковите на тънки резени



Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкава смес.




След това прибавете олио, бакпулвер и брашно. Разбъркайте добре всички съставки с дървена лъжица.  Изсипете получената хомогенна смес в подходяща тавичка, която предварително е намазана с олио и поръсена с брашно. 



Отгоре подредете прасковите така, както на вас ви харесва  :)


Печете кейка в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Аз избрах да гарнирам с вкусен ванилов сладолед. 
Да ви е сладко :) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар