Този кейт е много подходящ за летния сезон, когато има голямо разнообразие от пресни плодове. Август е, ето защо аз избрах праскови. Но съвсем спокойно може да се приготви и с череши, вишни или каквото на вас ви харесва.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 ч.ч. брашно;
- 3 яйца;
- 1/4 ч.ч. олио;
- 1 ч.ч. захар;
- 1 пакетче бакпулвер;
- 4 праскови;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете прасковите на тънки резени
Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкава смес.
След това прибавете олио, бакпулвер и брашно. Разбъркайте добре всички съставки с дървена лъжица. Изсипете получената хомогенна смес в подходяща тавичка, която предварително е намазана с олио и поръсена с брашно.
Отгоре подредете прасковите така, както на вас ви харесва :)
Печете кейка в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Аз избрах да гарнирам с вкусен ванилов сладолед.
Да ви е сладко :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар