неделя, 4 август 2013 г.

Yayla Çorbası / Супа Яйла


Искам да ви представя една много вкусна супа, която в Турция се приготвя доста често - Супа "ЯЙЛА"



Необходими продукти:

  • кисело мляко - 1 чаша;
  • брашно - 2 с.л.;
  • 1 яйце;
  • ориз - половин к.ч.;
  • сух доджен - 1 к.л.;
  • червен пипер - 1 к.л.;
  • масло - 2 с.л.;
  • вода - 6 чаши;

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера сипете 5 чаши вода. След като заври водата добавете измития ориз.
  2. В подходяща купа сипете киселото мляко, брашното, една чаша студена вода и едно яйце. Разбъркайте добре продуктите с помощта на тел. Не трябва да останат никакви бучки от брашното. 
  3. Започнете да изсипвате малко количество от тенджерата в купата като постоянно бъркате, за да не се пресече киселото мляко. Целта е температурата в купата и тенджерата да се изравни. Когато това стане, започнете да изсипвате съдържанието на купата в тенджерата като отново бъркате динамично.
  4. Оставете да ври на тих огън за около 10 минути като разбърквате от време на време.
  5. В тиган разтопете маслото. Към него прибавете джоджен и червен пипер. Червеният пипер може да е сладък или лют в зависимост от вашия вкус. След като позапържите подправките за около една минута, прибавете маслото към супата. 
  6. Добавете сол на вкус.
Afiyet olsun...

Няма коментари:

Публикуване на коментар